I august kan du ta Sundbåten til vårt ResQ senter i Kristiansund

IMG_8659
Skal du på kurs hos oss i ResQ Kristiansund i august? Dersom alt går etter planen kan du ta Sundbåten!
I forbindelse med at ResQ i Kristiansund får nytt senter i Melkvika næringspark, så er planen at Sundbåten skal anløpe senteret. Det blir avganger fra sentrum hvert 25 min. og alle hoteller i Kristiansund er dekket.

En tur fra sentrum til det nye senteret, vil da ta ca 16 minutter. Vi i ResQ ser på muligheten til å reduser miljøavtrykket, her får kurselever mulighet til en billøs kurs tilværelse. ResQ åpner opp det nye senteret i løpet av mai 2022

Sundbåten er et ikon i Kristiansund, Kjøpmenn i byen etablerte i 1875 Kristiansund Dampbåtsamlag og den 18. november 1876 satte selskapet sin første båt inn i trafikk. Den het Kvik. Snart etter fulgte to båter til, Rap og Fram. Folk kalte de tre båtene "sundbåter". Selskapet var en suksess fra første stund.

Transportbehovet mellom byens øyer har alltid vært stort og mange hadde sin egen båt som de rodde for å kommer seg over sundet. Etter hvert som innbyggertallet økte utover på 1800-tallet begynte «fergemenn» å trafikkere mellom sundene. Disse fraktet også varer. Dette ble etter hvert god butikk, og kommunen bestemte seg for å ansette kommunale fergemenn. På midten av 1800-tallet begynte byens innbyggere å ønske seg noe bedre komfort enn det var å sitte i en robåt i all slags vær.
 
Kart over Sundbåten rute i Kristiansund
Rødt merke er hvor det nye senteret vil ligge på ruten til Sundbåten
Bilde2
DEL
Ny spennende kontrakt! (13.09.21)
Ny spennende kontrakt!
Dale Oen Academy i Grimstad. (04.05.22)
Dale Oen Academy i Grimstad.
Kveldskurs i grunnleggende sikkerhet (GSK) (20.04.22)
Kveldskurs i grunnleggende sikkerhet (GSK)
Skifte av system for e-læring (14.03.22)
Skifte av system for e-læring
Samtrening med SAR-helikoptret fra Heidrun (03.03.22)
Samtrening med SAR-helikoptret fra Heidrun
Cato er ny senterleder ved ResQ Bergen (14.02.22)
Cato er ny senterleder ved ResQ Bergen
Facebook
Instagram
LinkedIn