Rekruttskolen KNM Harald Haarfagre øver i ResQ Stavanger

madlaleiren
Alle rekruttene fra førstegangstjeneste går gjennom de siste forberedelser før utplassering til tjenestestedet. Under øvelsen de blir testet i klaustrofobi, røykdykking, overlevelse i sjø med redningsdraktene på, mønstring av livbåt og mye mer.
Tidligere i uken hadde sikkerhetssenter i Stavanger besøk av rekruttskolen KNM Harald Haarfagre. Rekruttskolen er Forsvarets største rekruttskole. Alle som skal tjenestegjøree i Sjøforsvaret, Luftforsvaret og noen enkelte som skal tjenestegjøre i Hæren har rekruttperiode her.

Siden rekruttskolen ligger i Madlaleiren litt utenfor Stavanger har ResQ Stavanger besøk av nærmest 260 rekrutter fire ganger i året. Alle rekruttene fra førstegangstjeneste går gjennom de siste forberedelser før utplassering til tjenestestedet. Under øvelsen de blir testet i klaustrofobi, røykdykking, overlevelse i sjø med redningsdraktene på, mønstring av livbåt og mye mer.

Det er en glede å ha rekruttene på besøk hver eneste gang sier senterleder, Stian Rasmussen. Han omtaler alle som svært positive og topp motiverte. Han forteller videre at det er gøy å ha de på øvelse på sikkerhetssenteret.

En del av øvelse er en tur innom klaustrofobikammer der rekruttene skal gjennom et hinderløype. Det er en utfordrende løype da det er ikke veldig behagelig å være innestengt i et mørkt, trangt og tett rom, men det er svært viktig del av treningen. 

Rekruttene tester også redningsdrakter. Hvis en hendelse skjer kan strømbrudd oppstå da skal en klare å kle på seg redningsdrakten i mørket. Da er det viktig å øve på dette i forkant. Under øvelse skal dette klares å to minutter.

Overlevelse i sjø er en like viktig del av øvelsen som alle andre delene. Under denne delen skal redningsdraktene testes i sjøen. Formålet er å lære seg hvordan redningsdraktene fungerer, lære seg å flytte, kjenne på være trygg i sjøen med redningsdraktene på og samarbeide som et team for å komme seg opp i livbåt. Redningsdraktene som blir brukt under  denne og alle øvelser og kurs hos ResQ brukes både offshore og på skip.

Det er en tøff gjeng som kommer her hos oss - de hopper i sjøen som de skal, de går inn i flammene når de skal og takler klaustrofobikammeret. Dette er en ungdom som vil noe, har lyst å bidra og som gjør en kjempeinnsats - skryter senterlederen.

I forbindelse med denne øvelsen har vi også hatt besøk av TV Vest Rogaland som har tatt øvelsene rekruttene måtte gjennom på film. Reportasjen finner du - her

Header foto - Onar Digernes Aase, Forsvaret.
 
NHM
nhm8
NHM3
nhm4
nhm6
nhm7
DEL
Nettverkstreff i Grimstad (15.06.22)
Nettverkstreff i Grimstad
Nytt ResQ sikkerhetssenter i Kristiansund (30.05.22)
Nytt ResQ sikkerhetssenter i Kristiansund
Skifte av system for e-læring (14.03.22)
Skifte av system for e-læring
Samtrening med SAR-helikoptret fra Heidrun (03.03.22)
Samtrening med SAR-helikoptret fra Heidrun
Dale Oen Academy i Grimstad. (04.05.22)
Dale Oen Academy i Grimstad.
Kveldskurs i grunnleggende sikkerhet (GSK) (20.04.22)
Kveldskurs i grunnleggende sikkerhet (GSK)
I august kan du ta Sundbåten til vårt ResQ senter i Kristiansund (09.02.22)
I august kan du ta Sundbåten til vårt ResQ senter i Kristiansund
Brannvernkurs for landbasert industri (25.01.22)
Brannvernkurs for landbasert industri
Vold og trusler på arbeidsplassen (14.01.22)
Vold og trusler på arbeidsplassen
Facebook
Instagram
LinkedIn