Rekruttskolen KNM Harald Haarfagre øver i ResQ Stavanger

madlaleiren
Alle rekruttene fra førstegangstjeneste går gjennom de siste forberedelser før utplassering til tjenestestedet. Under øvelsen de blir testet i klaustrofobi, røykdykking, overlevelse i sjø med redningsdraktene på, mønstring av livbåt og mye mer.
Tidligere i uken hadde sikkerhetssenter i Stavanger besøk av rekruttskolen KNM Harald Haarfagre. Rekruttskolen er Forsvarets største rekruttskole. Alle som skal tjenestegjøree i Sjøforsvaret, Luftforsvaret og noen enkelte som skal tjenestegjøre i Hæren har rekruttperiode her.

Siden rekruttskolen ligger i Madlaleiren litt utenfor Stavanger har ResQ Stavanger besøk av nærmest 260 rekrutter fire ganger i året. Alle rekruttene fra førstegangstjeneste går gjennom de siste forberedelser før utplassering til tjenestestedet. Under øvelsen de blir testet i klaustrofobi, røykdykking, overlevelse i sjø med redningsdraktene på, mønstring av livbåt og mye mer.

Det er en glede å ha rekruttene på besøk hver eneste gang sier senterleder, Stian Rasmussen. Han omtaler alle som svært positive og topp motiverte. Han forteller videre at det er gøy å ha de på øvelse på sikkerhetssenteret.

En del av øvelse er en tur innom klaustrofobikammer der rekruttene skal gjennom et hinderløype. Det er en utfordrende løype da det er ikke veldig behagelig å være innestengt i et mørkt, trangt og tett rom, men det er svært viktig del av treningen. 

Rekruttene tester også redningsdrakter. Hvis en hendelse skjer kan strømbrudd oppstå da skal en klare å kle på seg redningsdrakten i mørket. Da er det viktig å øve på dette i forkant. Under øvelse skal dette klares å to minutter.

Overlevelse i sjø er en like viktig del av øvelsen som alle andre delene. Under denne delen skal redningsdraktene testes i sjøen. Formålet er å lære seg hvordan redningsdraktene fungerer, lære seg å flytte, kjenne på være trygg i sjøen med redningsdraktene på og samarbeide som et team for å komme seg opp i livbåt. Redningsdraktene som blir brukt under  denne og alle øvelser og kurs hos ResQ brukes både offshore og på skip.

Det er en tøff gjeng som kommer her hos oss - de hopper i sjøen som de skal, de går inn i flammene når de skal og takler klaustrofobikammeret. Dette er en ungdom som vil noe, har lyst å bidra og som gjør en kjempeinnsats - skryter senterlederen.

I forbindelse med denne øvelsen har vi også hatt besøk av TV Vest Rogaland som har tatt øvelsene rekruttene måtte gjennom på film. Reportasjen finner du - her

Header foto - Onar Digernes Aase, Forsvaret.
 
NHM
nhm8
NHM3
nhm4
nhm6
nhm7
DEL
ResQ blir en del av Maersk Training familie (30.09.22)
ResQ blir en del av Maersk Training familie
Offisiell åpning av treningssenter i Kristiansund (29.08.22)
Offisiell åpning av treningssenter i Kristiansund
Skreddersydd beredskapskurs for Instituto Nacional de Petroleo Mozambique (02.08.22)
Skreddersydd beredskapskurs for Instituto Nacional de Petroleo Mozambique
I 4774 dager har vi holdt det gående på sikkerhetssenteret i Kristiansund (07.07.22)
I 4774 dager har vi holdt det gående på sikkerhetssenteret i Kristiansund
Dale Oen Academy i Grimstad. (04.05.22)
Dale Oen Academy i Grimstad.
Kveldskurs i grunnleggende sikkerhet (GSK) (20.04.22)
Kveldskurs i grunnleggende sikkerhet (GSK)
I august kan du ta Sundbåten til vårt ResQ senter i Kristiansund (09.02.22)
I august kan du ta Sundbåten til vårt ResQ senter i Kristiansund
Brannvernkurs for landbasert industri (25.01.22)
Brannvernkurs for landbasert industri
Vold og trusler på arbeidsplassen (14.01.22)
Vold og trusler på arbeidsplassen
Facebook
Instagram
LinkedIn